-->

Cilt çatlakları doğal çözümler

Cilt çatlakları doğal çözümler

Cilt çatlakları doğal çözümler dediğimizde genellikle bitkisel yağlarla masaj yapılması önerilir. Özellikle kuru cilde sahip olanların sorunu olan çatlakları oluştuktan sonra ortadan kaldırmak oldukça zor olduğundan hamileliğin en başından itibaren cildinizi badem yağı veya zeytinyağı ile nemlendirmeniz, duş yaparken kese yapmanız ve aşırı kilo almaktan kaçınmanız önleyici etkiler gösterebilmektedir.


Cilt çatlakları doğal çözümler


Nane yağı kürü
Bu kremi hazırlarken 10 damla kadar nane yağı ile aynı oranda susamyağı bir cam kaba konularak iyice karıştırılır. Oluşan karışım çatlak olan bölgeye her gün düzenli olarak sürülür ve masaj yapılarak yedirilir. Kremi sürdükten sonra bir jelatinle o bölgeyi sarmanız etkisinin artmasını sağlayabilir. Zamanla çatlakların üzerinde iyileştirici etkisinin olduğunu fark edebilirsiniz.



cilt_catlaklari_dogal_cozum


Shares




  • Facebook







  • Twitter







  • Google+







Cilt çatlakları doğal çözümler



Atkuyruğu


Sağlığa birçok faydası olan atkuyruğu bitkisinin bileşenlerinde bulunan silikon, cilt için doğal bir yenileyici ve çatlak izlerinde de çok etkili. Bir litre %40 alkol içinde 100 gram atkuyruğu bitkisini en az bir ay süreyle bekletin. Daha sonra karışıma 8-10 damla limon suyu ekleyin ve yarım litre suyla seyreltin. Bu karışımı çatlak cilt bölgesine yuvarlak hareketlerle günde iki kere masaj yaparak uygulayın.


Badem yağı kürü
10 milimlik badem yağı cam bir kaba konulup üzerine 2 damla kadar gül ağacı yağı eklenir ve karıştırılır. Badem yağı en doğal nemlendiricilerden birisi olup çatlakların yanı sıra cilt bakımı ve saçların güçlendirilmesi için de kullanılabilir. Bu kremi her gün masaj yaparak cildinize yedirmeniz çatlakların yok olması için etkili bir yöntem olabilmektedir.



cilt_catlaklari_dogal_cozumleri


Shares




  • Facebook







  • Twitter







  • Google+







Cilt çatlakları doğal çözümler



Havuç merhemi


Yapmanız gereken ilk şey havucu yumuşayana kadar buharda pişirmek. Ardından püre haline getirip çatlamış bölgeye uygulayın. Yarım saat boyunca bekletin. Soğuk suyla durulayın. Çünkü sıcak su çatlamış cilde daha fazla zarar verebilir.





YAZININ DEVAMI ==> Cilt çatlakları doğal çözümler
Cilt çatlakları doğal çözümler
Cilt çatlakları doğal çözümler
LihatTutupKomentar