-->

Mikro Çip ile Tüp Bebekte Başarıyı Artırıyor!

Mikro Çip Yöntemi Tüp Bebekte Başarıyı Artırıyor!

Tüp bebek tedavisi, normal yollardan çocuk sahibi olamayan çiftler için umut ışığı niteliğindedir. Başarılı ilk tüp bebek doğumunun gerçekleştirildiği 1978 yılından günümüze kadar geliştirilen yeni teknikler sayesinde, tüp bebek tedavisinde başarı oranı her geçen gün biraz daha yükseltilmiştir. Tüp bebek tedavisi, tüm dünya genelinde başarı oranı en yüksek yardımcı üreme yöntemidir. Şimdiye kadar 8 milyon bebek, tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelmişlerdir.


Anne adayının yumurtalıklarından alınan yumurtalar ile baba adayının spermlerinin laboratuvar ortamında birleştirilerek döllenmesi işlemine tüp bebek tedavisi denir. Tüp bebek tedavisi yumurtalıkların uyarılması ve döllenmesi, döllenen yumurtaların embriyo haline gelmesi ve embriyo transferi ile anne adayının rahmine bırakılması süreçlerini kapsamaktadır.


Mikro Çipli tüp bebek tedavisi


Mikro çipli tüp bebek teknolojisi, tüp bebek tedavisinde çiftler için geliştirilmiş en son tekniklerdendir. Mikro çipli tüp bebek teknolojisinin geliştirilmesiyle ülkemizdeki saygın tüp bebek merkezleri de bu tekniği kullanmaya başlamışlardır.


Mikro çip teknolojisi sayesinde DNA yapısı en kaliteli olan spermlerin seçilmesi mümkün hale gelmiştir. DNA yapısı iyi spermlerin seçilmesi demek DNA’sı en iyi olan embriyoların elde edilmesi demektir. Kaliteli embriyoların anne adayının rahmine transfer edilmesi sonucunda  tedavideki başarı oranı da artacaktır.


Mikro çipli tüp bebek uygulaması özellikle sperm sayısı yetersiz olan erkeklerdeki kısırlığı ortadan kaldırarak, tedavideki gebelik elde edilme şansının yükselmesini sağlamıştır. Mikro akışkan teknoloji sayesinde bebek sahibi olamayan çiftler için tüp bebek tedavisinde yeni bir döneme girildiği kabul edilmektedir. Bu teknikle erkek kısırlığından kaynaklı gebe kalamama durumları da büyük oranda ortadan kaldırılmıştır.


Tüp Bebek Tedavisi Ne Kadar Sürer?


Tüp bebek tedavisinde mikroçip teknolojisinin uygulanması 


Tüp bebek tedavisinde sağlıklı embriyoların elde edilmesinin yolu kaliteli yumurtalar ve kaliteli spermlerin elde edilmesinden geçmektedir. Anne adayının yumurtalıkları ne kadar kaliteli olsa da baba adayının spermleri kaliteli olmazsa yaşanan döllenme sonrasında beklenen hamilelik yaşanmayabilir. Bunun sebebi ortaya çıkan kalitesiz embriyoların anne rahmine tutunamamalarıdır.


Tüp bebek tedavisinde anne adayından elde edilen yumurtaların sağlıklı ve kaliteli spermlerle döllenmesi sonucunda gebelik elde etme oranı daha yüksektir. Mikro çipli tüp bebek yöntemi sayesinde baba adayının spermlerinin arasından en sağlıklı ve en kaliteli olanlarının seçilebilmesi mümkündür. Mikro akışkan çip teknolojisi ile de kaliteli embriyolar oluşturulabilmektedir.


 





YAZININ DEVAMI ==> Mikro Çip ile Tüp Bebekte Başarıyı Artırıyor!
Mikro Çip ile Tüp Bebekte Başarıyı Artırıyor!
Mikro Çip ile Tüp Bebekte Başarıyı Artırıyor!
LihatTutupKomentar