-->

Makyajınızı saç renginize göre belirleyin!

Makyajınızı saç renginize göre belirleyin!

Saç rengimiz en belirgin özelliklerimizden biridir ve saç rengimiz kıyafetlerimizde ve makyajımızda renk seçiminde önemli bir rol oynar. Ten renginiz, göz renginiz ne olursa olsun saçınız sizin için geçerli olan tüm kuralları yıkmanızı gerektirebilir.


KAŞLARINIZI TARAYIN


Platin saçlarda saç çizgisi yumuşayarak dağılıyor gibi görünüyor. Yani normalde saçımız yüzümüzü çerçevelediğinden bu etki tamamen yok oluyor ve alından sonrası sanki yumuşayarak yok oluyor. Bu yüzden saç rengi ne kadar koyuysa yüz hatlarınız o kadar ön planda demek. Saç renginiz açıldıkça da yüzünüzün var olduğu yere dikkati toplamak için siyah maskara kullanabilirsiniz. Ten rengine yakın hafif allık tercihinde bulunun. Kaşlarınızı tarayın, mümkünse çok koyu olmayan bir renkle doldurun. Fondöten sürerken alın çizgisine fazla yaklaşmayın. Çünkü sarı saç çok kolay bir şekilde renk alacağından alın çizginiz çok daha geriden başlıyor gibi görünebilir ve aynı zamanda yakından bu detay dikkat çekebilir.


MAKYAJLA UYUMLU MU?


Sarı saçlılar güneşin tonları ve şeftali tonlarıyla istedikleri kadar oynamak da serbest. Bronzer kullanacaklarsa her zaman ışıltılı olanları tercih edebilirler. Sarı saçlarıyla ahenk içinde olacaktır. Yine toprak tonları kahvenin her tonu çok yakışacaktır. Ancak bunun yanında diğer renkleri de kullanmaları serbest. Gri, mavi gibi tonlar mümkünse son tercih olsun.


KAHVE TONLARI OLMALI


Bakır saçlılar için renkler iyi kullanılırsa mükemmel sonuç verebilir. Saçların o mükemmel rengini vurgulamak için kontrast bir renk olan yeşilin transparan ve parlak tonlarıyla oynayabilirsiniz. Elbette kahve tonları çantanızda olmalı. Dudak ve yanaklarda şeftali saçınızın sıcaklığıyla uyum sağlayacaktır. Parlak bitişli rujlar dikkati saçınızdan dudaklarınıza çekmekte yardımcı olacaktır.


KIRMIZI RUJ MU? ASLA!..


Ateş kızılı çok iddialı bir saç rengidir. Yüzdeki herhangi bir kırmızılıkla yakışmaz. Bu yüzden kırmızı rujdan kaçınmalıdırlar. Yoğun pigmentli rujlar yerine transparan renk veren rujlar tercih ederlerse dudaklarında sağlıklı bir görünüm yakalarken makyajları da daha dozunda duracaktır. Göz makyajında siyah, füme gibi tonlar kullanabilirsiniz ama ten rengine yakın tonlar ya da sade bir şekilde çekilmiş yumuşak bir yeşil kalem kullanırsanız aklınız makyajınızda kalmaz. Allık da yalnızca elmacık kemiklerinizi belirginleştirmek için olsun.


HER RENK SERBEST


Kumral ve kahve tonları renk konusunda çok şanslı. Başta toprak tonlarının tamamı olmak üzere her rengi kullanabilir. Gözler ve dudaklarda her renk serbest. Ancak saçınızın küllü mü dore mi olduğu bu renklerin uyum oranını belirler. Bu kural tüm saç renkleri için geçerlidir. Saçınız ya da teniniz ne kadar sıcaksa o kadar sıcak renkler ne kadar soğuksa o kadar soğuk renkler sizinle uyumlu olur. Sıcak soğuk kuralı bazen değişebilir.


DUDAKLARDA BORDO


Koyu kahveler siyahtan daha şanslılar. Yüzleri biraz da olsa daha yumuşak göründüğünden daha koyu makyajları kaldırabilir. Kaşlar doldurulabilir ama yine çok da sert yapmamak gerekir. Koyu göz makyajını ve her rengi çok iyi taşır. Özellikle metalik sıcak renkler, mürdüm, bronz tonlar deneyin. Dudaklarda bordo gibi iddialı renklerden çekinmeyin. Teniniz açıksa koyu renk saçta soluk durmamak için bronzerla cildinizi ısıtabilirsiniz.


KONTUR YAPARKEN DİKKAT!


Siyah saçlılar dikkat! Yüze ifade veren kaşlarınız en ön planda olan bölge. Kaşlarınıza şekil vermek için onları doldurmayı düşünüyorsanız iki kere düşünün. Aşırı sert bir ifadeniz olsun istemezseniz kaş jeli ile idare edin. Kaşlarınız çok seyrekse saç renginizden açık tonlar kullanın. Renklerin en cesurunu kullanmak size serbest. Dikkati saçlardan gözlere çekmek için koyu renkler dumanlı göz makyajı veya göz içine alta ve üste sürülmüş kalem en yakın dostunuz. Teniniz koyu değilse hatalarınızın da çok daha dikkat çekebileceğiniz unutmayın. Yüzünüzdeki gölgeler açık renk
saçlılara göre kendini daha belli eder ki bu da sert bir ifade katabilir. Kontur yaparken dikkatli olmanızda fayda var.


(SEBİLE ÖLMEZ / AKŞAM)





YAZININ DEVAMI ==> Makyajınızı saç renginize göre belirleyin!
Makyajınızı saç renginize göre belirleyin!
Makyajınızı saç renginize göre belirleyin!
LihatTutupKomentar