-->

Cilt Tipine Uygun Ürün Seçimi - Hangi Cilt Tipine Hangi Ürün?

Her akşam düzenli olarak cildinizi temizliyorsun. Peki bunu doğru ürünlerle yaptığına emin misin? Makyajla uyumanın zararlarını geniş biçimde ele almıştım. Doğru ürün kullanmanın ciddiyetini bu yazıdan da anlayabilirsin. Kullandığın ürünler cilt tipinizle ne kadar uyumlu olduğunu öğrenmen için öncelikle cilt tipini bilmelisin.


Cilt tipini belirlemek için neler yapılır? Bunun için bir uzmana cilt analizi yaptırabilirsin. Fakat her yer güvenilir olmuyor. Yüzüne bakarak cilt tipini söyleyen satış temsilcilerine inanma. Cilt tipini belirlemek için ince ayrıntılar var. Öyle ki mevsimden mevsime göre bile cilt tipin değişebilir. Yazın yağlıyken kışın kuru olabilir. Aslında cildini mevsimsel olarak gözden geçirip, nasıl davrandığını düşünürsen kendin doğru sonuca ulaşabilirsin. Bir de kolay bir uygulamamız var. Genel olarak 5 farklı cilt tipi vardır. Yağlı, kuru, hassas, karma ve normal.


Cilt tiplerinin özelliklerini okuyarak karar verebileceğin gibi bir peçete yardımıyla kendini test edebilirsin. Sabah uyandığında peçeteyi al ve doğruca banyonun yolunu tut. Yüzünü hemen yıkama. Peçeten olabildiğince ince olsun. Mümkünse katlarını ayırıp daha ince kullan. Peçeteyi tam yüzüne gelecek şekilde koy. Alnına, yanaklarına, burnuna, çenene peçeteyi yırtmamaya özen göstererek bastır. Yeterince bastırdığını hissediyorsan peçeteyi kaldır.


Peçeteye yüzünün temas ettiği çoğu bölge yağlanmışsa yağlı cilt tipi, sadece burun ve alın bölgesine yağ kalıntısı geçtiyse, yanaklarına temas eden kısımlar temizse karma cilt tipine sahipsin demektir. Peçetede hiç bir yağ kalıntısı yoksa fakat cildinde tahriş olma, kaşıntı, yanma gibi gözlemler yaptıysan hassas cilt tipi, kuru ve gergin hissediyorsan da kuru cilt tipine sahipsindir. Hatta aşırı kuruysa pul pul dökülmeler bile olabilir. Hem peçete yağlanmamış hem de yüzünde bir sorun yoksa normal cilt tipine sahipsin, ki bu en iyisi! Hangi cilt tipine sahip olduğuna karar verdiysen aşağıdan kendi cilt tipini seç ve doğru ürünlerini öğren bakalım.



Hassas Cilt


Hassas cilt çoğunlukla kuru ve gergin hissetmeye meyilli olur. Çok kolay tahriş olabilir. Genel olarak, hassas ciltte kaşıntı ve yanma hissinin olduğu kırmızımsı ve pullu alanlar gözlemlenir. En sorunlu ve narin cilt tipi olduğu için hassas cilt özel bir bakım gerektirir. Eğer hassas bir cilt tipine sahipsen yapacağın güzellik maskelerini uygulamadan önce iki defa düşünmelisin. Çünkü cildinin maske içindeki herhangi bir maddeye ya da besine alerjisi olabilir. Sonuç önceki halden daha da kötüye gidebilir. Cildine asla sabun kullanma! Güneş kremi sürmeden güneş altına çıkma. Yazın her zaman şapka ve gözlük kullanın. Cildine sürdüğün fondöten, kapatıcı, baz, krem, serum gibi ürünlerin hepsi temiz içerikli, dermokozmetik ve hassas cilt tiplerine göre üretilmiş olmalı.



Normal Cilt


Eğer normal cilt tipine sahipsen cildini canlı, elastik ve esnek hissedersin. Normal cildin varsa çok şanslısın, çünkü en sorunsuz cilt tipine sahipsin. İyi bir kan dolaşımın var ve muhtemelen cildin sağlıklı, temiz, pürüzsüz görünüyor. Çok az bir bakımla ileri yaşlarda bile iyi ve sağlıklı görüntüsünü koruyacaktır. Normal, hassas ya da karma cilt tipi için üretilen temizlik ürünleri ve kremler sana uygun. Aynı zamanda yağsız olan tüm kozmetikleri rahatlıkla kullanabilirsin.



Yağlı Cilt


Yağlı cilt en çok sorunla karşılaşılan cilt tiplerinden birdir. Her zaman yağlı ve parlak görünür, geniş gözeneklere sahiptir ve akne oluşumuna eğilimlidir. Eğer bakımını ihmal etmezsen en şanslı cilt tipinden birisi de diyebiliriz. Çünkü cildinin ürettiği yağ sayesinde yaşıtlarından daha genç kalmanı sağlar. Özenli bir cilt temizliği uygulamak, karbonhidrat tüketimini azaltmak ve su bazlı nemlendiriciler kullanmak senin vazgeçilmezlerin olmalı. Makyajını temizlemen için misel sular tam senlik. Kullandığınız temizlik ürünleri yağ içermemeli çünkü en ufak bir yağ miktarı bile sivilceye ve yağ bezelerine neden olabilir. Yağ dengeni bir türlü sağlayamıyorsan az bir miktar alkol içeren tonikleri deneyebilirsin.



Karma Cilt


Karma cilt en yaygın cilt tiplerinden biridir. Karma cilt, yağlı ve kuru cildin karışımıdır. Bu yüzden cilt bakımında bölgesel çalışılır. Kuru bölgeler genellikle yanaklar ve göz çevresinde görülür ve içerik olarak daha yoğun yapılı krem ve nemlendiriciler bu bölgeler için uygundur. Yağlı bölgeler olan alın ve burun (T bölgesi) üzerinde ise yağlı ciltler için önerilen bakımlar uygulanmalıdır. Tüm cilt bakımı adımlarında 2 farklı ürüne ihtiyacının olması seni maddi olarak zorlayacağını düşündürebilir. Fakat ürünleri yarı yarıya kullandığın için aslında aynı hesaba gelecektir. Sakın üşenme! T bölgene ayrı, diğer bölgelere ayrı bakım yap. Yaptığın her bakım geleceğine yatırım.



Kuru Cilt


Aynadaki soluk görüntünün seni tatmin etmesi için sürekli bakım yapıp nemlendirmen şart. Düzenli bakım yapmazsan kırışıklık ve ince çizgilerle çabuk merhaba der ve çabuk yaşlanırsın. Hayatın boyunca her hafta cilt bakımlarını ihmal etmemek senin en büyük güzellik görevin! Nemlendiricinin kaliteli olması çok önemli. Yağlı bir cilt belki uygun fiyatlı bir nemlendirici ile idare edebilir fakat senin cildinin nem ihtiyacı çok çok daha fazla olduğu için en çok para harcadığın ürün krem ve serumlar olmalı. Yağ bazlı kozmetik ürünler tercih etmelisin. Mesela fondöten kullanacağın gün önceden cildine bol bol nemlendirici sürüp emmesini beklemeli daha sonra yağlı fondötenini sürmelisin.


Unutma, cildin ne kadar güzelse sen de o kadar parlayacaksın.



 


Bize bu kelimelerden ulaştınız: Cilt tipi nasıl belirlenir, cilt tipini öğrenme, kaç çeşit cilt tipi vardır, cilt tipine göre bakım, cilt tipini bulma, cilt bakımı, cilt tipi çeşitleri, cilt tipine uygun ürün seçimi, hangi cilt tipine hangi ürün, cilt tipine göre ürün kullanımı, cilt tipine göre bakım.





YAZININ DEVAMI ==> Cilt Tipine Uygun Ürün Seçimi - Hangi Cilt Tipine Hangi Ürün?
Cilt Tipine Uygun Ürün Seçimi - Hangi Cilt Tipine Hangi Ürün?
Cilt Tipine Uygun Ürün Seçimi - Hangi Cilt Tipine Hangi Ürün?
LihatTutupKomentar