-->

Cadı Fındığı Yağı Ne İşe Yarar?

macadamia_yagi_faydalari_hangileridir_1

“Macadamia oil”, “witch hazel”, “Hamamelis” olarak da bilinen cadı fındığı ana vatanı Avustralya olan fındık türüdür, cadı fındığı yağı ise bu fındıktan elde edilen yağdır.Cadı fındığı yağı ne iş yarar? makalemizde macadamia yağı faydalarına yer verdik.
Cadı fındığı yağı; %60 Oleik asit, %19 Palmitoleik asit, %1­3 Linoleik asit, Omega­6, Omega­3 gibi maddelerden oluşur ve aktarlardan temin edilebilir.


Sivilceyi giderir


Cadı fındığı yağı mükemmel bir anti-inflamatuar ajan olarak çalışır ve cilt dokularında şişmeyi azaltmaya yardımcı olur. Pamuğu cadı fındığı yağına batırın ve akne olan bölgelere sürün. Witch hazel, sivilcenin temel nedenlerinden ola aşırı sebum salgısından kurtulmanızı sağlayacaktır.


Gözenekleri sıkılaştırır


Cadı fındığı yağının astringent yani büzücülük özelliği vardır. Astringentler, yağlı cildin kuruması ve cilt gözeneklerinin boyutunu küçültülmesinde etkili olan maddelerdir.
Gözeneklerin sıkılaşması demek, bu deliklerde daha az kir ve yağ birikimi demektir.


Göz altı torbalarından kurtarır


Göz altındaki torbalar, göz altı cilt dokusunun iltihaplanması sonucunda meydana gelir. Bu dertten muzdaripseniz, cadı fındığı yağı içeren kremler imdadınıza yetişebilir.



Cadı Fındığı Yağı Ne İşe Yarar?


Shares




  • Facebook







  • Twitter







  • Google+







Cadı Fındığı Yağı Ne İşe Yarar?



Egzamaya devadır


Witch hazel yağı, sedef hastalığı ve egzama gibi cilt hastaları olan kişiler için adeta sihirli bir değnektir. Hamamelis anti-inflamatuar özellikleri sayesinde kızarıklığı ve şişliği giderir, bu cilt rahatsızlarından dolayı meydana gelen ciltte batma hissinden de sizi kurtarır.


Kepeği yok eder


Saçlarınızdaki kepekten ne yaparsanız yapın bir türlü kurtulamıyor musunuz? üzülmeyin! witch hazel yağı sayesinde kepek sorununuza çözüm bulabilirsiniz.
Yapmanız gereken saçınızı tarayın, ardından saçınızı tutamlara ayırın ve cadı fındığı yağını saç diplerinize sürün. Bir müddet bekleyip, saçınızı su ile yıkayın, şampuanlayıp, durulayın.


Saç dökülmesini durdurur


Cadı fındığı yağının saçlar üzerindeki diğer bir olumlu etkisi saç dökülmesini azaltmaya yardımcı olmasıdır. Bir miktar cadı fındığı yağını saç diplerini sürüp, saç köklerine bunla masaj yapın. Kan dolaşımı artacak, saç folikülleri güçlenip, dökülme azalacaktır.



YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları bizkadinlaricin.com’a aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece bizkadinlaricin.com tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.







YAZININ DEVAMI ==> Cadı Fındığı Yağı Ne İşe Yarar?
Cadı Fındığı Yağı Ne İşe Yarar?
Cadı Fındığı Yağı Ne İşe Yarar?
LihatTutupKomentar