-->

Her Kadının Bilmesi Gereken Makyaj Hileleri

Hepimiz artık makyajın bir parçası olduk. Kimimiz full kimimiz ise sadece bi göz kalemiyle bir şekilde makyajdan kopamıyor artık. Peki sizce herkes makyajını doğru yapıyor mu? Mutlaka dışarıda dikkatinizi çeken kadınlar olmuştur. Cildini olduğundan daha kötü gösteren, dudaklarını kalın göstermek için rujunu taşıra taşıra süren, eyelinerı çok alakasız şekilde çizen ve daha niceleri… Makyaj konusunda bazı soru işaretleriniz varsa bu yazımızın çok işinize yarayacağını düşünüyoruz. İşte her kadının bilmesi gereken makyaj hileleri!


Gözleri Makyajla Büyük Göstermek


Gözlerinizin küçükse muhtemelen onları biraz daha iri göstermek isteyeceksiniz. Gözleri iri gösteren makyaj tekniği oldukça basit.


  • Göz makyajınıza aydınlık veren bir far ile başlayın. Bu far beyaz ya da nude bir renk olabilir. Tüm göz kapağınızı bu açık renk farla boyayın.

  • Daha sonra koyu renk bir far seçin. Gündüz makyajı yapıyorsanız toprak tonları idealdir. Gece makyajında siyah ya da füme renkler kullanabilirsiniz. Koyu renk farı gözünüzün dış kısımlarına bir fırça yardımıyla sürün. İki renk arasında kesikli çizgilerin görünmemesi için karıştırma fırçası ya da kulak çubuğu yardımıyla iyice karıştırın. Karıştırma işlemini kolay yapabilmek için fırçayı göz kemiğinizin içine yerleştirip sağ sol hareketler yapabilirsiniz. Renk geçişini sağladıktan sonra diğer adıma geçebiliriz.

  • Gözlerinizin büyük görünmesini istiyorsanız eyeliner vazgeçilmeziniz olmalı. Göz pınarlarından ince başlayıp göz kenarlarına doğru çizgiyi gittikçe kalınlaştırın. Jel eyeliner kullanmak daha kolaydır. Makyaja yeni başlayanlardansanız jel eyeliner tercih edebilirsiniz. “En Kalıcı Eyeliner’lar” için linke tıklayın. Eyeliner’ın kuyruğunu çizerken daha dikkatli olun. Ne görünmeyecek kadar minicik ne de kaşınızı geçecek kadar upuzun olmalı. Göz şeklinize uygun eyeliner modelini ancak deneye deneye öğrenebilirsiniz. “İlham Veren Eyeliner Modelleri” için linke tıklayın.

  • Genç kızlığımızdan beri alışkanlık haline getirdiğimiz siyah göz kalemine artık veda edin. Gözleri iri gösterme tekniğinde en çok kullanılan adım göz içine sürülen beyaz göz kalemidir. Siyah göz kalemi gözlerinizin derinliğini yok eder ve daha küçük görünmesine neden olur. Oysa açık renk kalemler (beyaz, nude, gri v.s.) daha iri görünen gözlere sahip olmanızı sağlar.

  • Kirpikler de bakışlarınızın en can alıcı noktası. Öncelikle kirpiklerinizi kirpik kıvırıcınızla kıvırın. Kirpiklerinizi uzun ve gür gösteren rimelleri tercih edin. Üst kirpiklere iki kat rimel uygulayın. Hatta rimelden önce kirpik bazı uygulayarak daha da etkili olabilirsiniz. “En İyi 5 Kirpik Bazı” için linke tıklayın. Kirpik bazınız yoksa 1 kat rimel uyguladıktan sonra kirpiklerinizin uçlarına transparan ya da normal pudra sürüp daha sonra 2. kat rimeli sürerek de benzer etkiyi yaratabilirsiniz. Alt kirpikleri de ihmal etmeyin. Takma kirpik kullanmayı seviyorsanız ve takabiliyorsanız ne ala.


Yüzü Makyajla Zayıf Göstermek


Gayet zayıf bir fiziğiniz var fakat yüzünüzün tombiş olmasından mı şikayetçisiniz? O zaman sizin en iyi dostunuz kontür pudrası ve aydınlatıcı! Yüzünüze kontür yapmadan önce yüz şeklinizin hangisi olduğunu belirlemelisiniz. Çünkü bildiğiniz gibi tam 6 farklı yüz şekli vardır.


  • Yüz şeklinizi belirlediniz ve yüz şeklinizin kare diğer bir adıyla köşeli olduğu ortaya çıktı. Kare yüzlerde çene kemiklidir ve dışa olan çıkıntısı yüzünüzü olması gerekenden daha köşeli yapar. Yüz kontürleme istenilen kısımların arka plana, istenilen kısımlarında ön plana çıkartılması olduğundan yapılması gereken alın yanlarını ve çene çıkıntısını arka plana atarak yüzü ovalleştirmektir. Daha sonra elmacık kemiklerinin altı da gölgelendirilerek belirginleştirilebilir.

  • Yüz şeklinizin üçgense geniş görünen alını daraltmak için gölgelendirmeyi alın kenarlarına uygulayın. Yüzü daha da ovalleştirmek için çene altını da gölgelendirin. Alnınızı, elmacık kemiklerinizin üstünü ve çenenizi aydınlatın ve yüz kontürünü tamamlayın.

  • Yüz şeklinizin uzun olduğunu düşünüyorsanız; yüzünüzü olduğundan daha kısa göstermek gerekir. Alnınız uzunsa alnınızı kısalmak için alnın saçlara yakın kısımlarını ve çeneniz uzunsa çenenizden de yüzü kısaltmak için çene ucunu gölgelendirmelisiniz. Gölgelendirme işleminden sonra yüzü biraz daha kısaltmak içinse yüzün ortasına doğru elmacık kemiklerinin üzerlerine allığı uygulamalısınız.

  • Yüz şeklinizi belirlediniz ve yüz şeklinizin yuvarlak yüz olduğu ortaya çıktı. O zaman yüz kontürlerken amaç yüzü olabildiğince daraltmaktır. Yüzü daraltmak için alının yan kısımlarından saç diplerinden başlayarak aşağıya doğru gölgelendirilmesi gerekir. Elmacık kemiklerinin altından yüz ortasına doğru bu alan genişletilir. Aydınlatıcıyı da elmacık kemiklerinin üzerlerine, alın ortasına ve çeneye uygulayıp o kısımları vurgulamalısınız.

  • Yüz şekliniz oval ise çok şanlısınız! Oval yüz, ideal yüzdür ve kontür yaparken sadece aydınlatmanız yeterlidir. Alnınızı, çenenizi ve göz altınızı aydınlatmanız sizin için yeterli olacaktır. Unutmayın, yüz kontürlemedeki amaç zaten ideal yani oval yüz şekline yakınlaştırmaktır. Yüzünüz ovalse eğer bu şansı iyi değerlendirin güzeller!

  • Yüz şeklinizin ters üçgen olduğunu mu düşünüyorsunuz? Ters üçgen yüzde yüzün alt bölümü üst bölüme göre daha geniştir. Kontürlemenin de yüzün alt kısmını daraltılması amacıyla planlanması gerekir. Bunun için elmacık kemiklerinin altından başlanarak çene çıkıntısına kadar gölgelendirme yapılır ve geniş olan alt kısım geri plana itilir. Aydınlatıcıyı da çeneye, alına ve göz altına sürerek o kısımları vurgulayın.


Dudakları Makyajla Dolgun Göstermek


Dudaklarınızı absürt göstermeden bi tık daha dolgun gösterebilirsiniz. Fakat bunun için biraz zahmet etmelisiniz. Sadece rujunuzu taşırarak dolgun dudaklara kavuşamazsınız!


  • Öncelikle dudaklarınızı nötrleyin. Bunun için yapmanız gereken şey; yüzünüze sürdüğünüz fondöteni dudaklarınıza da sürmek. İnce tabaka halinde dudağınıza fondöteni sürün. Kremsi yapısının rujunuzla karışmaması için üzerinden pudra geçin. Burada transparan pudra yerine renkli pudra geçerseniz daha iyi olur. Böylece hem fondötenin hem de pudranın ten rengi birleşerek dudak renginizi olabildiğince yok edecektir. Burada mantık dudak kalemi kullanırken dudağınızı biraz dışından çizmek. Dudağınızı nötrlemeden önce dudak kalemini dışarıdan çekerseniz, yapmacık bir görüntüye neden olur ve komik görünebilirsiniz.

  • Ardından dudağınıza kontür yapın. Cilt renginizden 2 ton koyu (orta kahve) göz kalemi ya da dudak kalemiyle alt dudak çizginizin hemen altına hafif bir çizgi çekin! Bu dudaklarınızın alt kısmında gölge yaratacak ve alt dudağınızı daha ön plana çıkaracak.

  • Tabi ki rujunuzla uyumlu bir dudak kalemi şart. Dudak kaleminizi kenarlara taşırmadan uygulayın. Bu kısım sadece rujun kalıcılığını artırmak için. Sonra rujunuzu sürün. Sonrasında ise dudak kaleminizle dudaklarınızı tekrar çerçeveleyin. Çerçeve yaparken dudak çizginizin dışından çekmeyi abartmayın. Dudak çizginiz ile kalem çizgisinin yan yana olması yeterli. Dudak kalemi dudak hatlarınızı daha keskin daha net gösterecektir.

  • Son olarak da lip gloss kullanmak dolgun dudakların olmazsa olmazları. Lip gloss’tan hoşlanmıyorsanız alt dudağınızın orta kısmına şeffaf bir parlatıcı sürerseniz dudaklarınızın daha dolgun görünmesini sağlayabilirsiniz.


Kaşları Makyajla Doğal ve Çekici Göstermek


  • Göz makyajını yaptınız fakat kaşlarınızı doldurmazsanız hepsi boşa gider! Göz makyajınızı gösteren ve bakışlarınızı etkili kılan şey doğru şekillendirilmiş kaşlardır. Sarışın ya da kumral olsanız da kaşlarınızı gri-kahve tonuyla ve koyu kahvenin soğuk tonlarıyla doldurun. Kaşınızın tamamını açık tonla doldurmak için açılı eyeliner fırçası kullanın. Ardından koyu renkle seyrek kısımları doldurun ve kavisinizi belirginleştirin. Kaş jeli ya da şeffaf maskarayla kaşlarınızı tarayın, bu şekilde renkleri düzgünce dağıtmış da olacaksınız. Bu, koyu ten renkleri için de geçerli. Koyu renkle tüm kaşı koyulturken, açık renklerle daha soft bir görünüm ekleyebilirsiniz.


Eyeliner’ı Doğru Kullanmak


Eyeliner tecrübe ile güzel sürülür. Bu yüzden evde olduğunuz zamanlar eyeliner sürme çalışmaları yapmalısınız. Doğru eyeliner çizgisini çekene kadar dışarıya bir süre eyeliner ile çıkmayın.


  • Eyeliner çekmek makyaj söz konusu olduğunda en zor şeylerden biri. Daha kolay uygulama yapmak için elinizin pozisyonuna dikkat edin. Elleriniz kalemi sıkıca sardıysa ne yaptığınızı göremeyeceksiniz. Bunun yerine eyeliner’ı imza atacak gibi tutun.

  • Parmaklarınız elegan görünmeli bu yüzden parmaklarınızı bükmeden uzun ve gergin tutun. Ardından aynaya baktığınızda elinizin yüzünüzün yanında olduğundan ve yansımanızı engellemediğinden emin olun. İyi açılmış ve uzun bir kalem kullanın ve kirpik dibinden çizin. Kalemi hafifçe değdirmek yerine bastırın ve öyle çekin, bu şekilde daha iyi bir kontrol sağlarsınız.


Renklerin Sizle Uyumu


  • Makyajınızın cilt renginizle, saç renginizle ve yüz şeklinizle uyumlu olması da çok önemli. Bildiğiniz gibi makyaj yapsanız da doğal görünmek ilk kuralınız. Çok beyaz tenliyseniz cart bir kırmızı ya da fuşya sizde abartı görünebilir. Aynı şekilde çok esmerseniz nude renk bir ruj sizi soluk gösterebilir. Göz makyajında kullandığınız farların ten renginizle uyumlu olmasına da dikkat edin. Doğal sarışınsanız belki her renk farı kaldırabilirsiniz fakat saçlarınızı sarıya boyuyorsanız demode görüntüden uzak durun. Sarı saç makyajsızken kadını solgun gösterir. Uyumsuz renklerle kombinlenen sarı saç ise eğreti durur. Yine esmerler de makyajında kullandığı renklere dikkat etmeli. Örneğin kırmızı rujun esmerlere çok yakıştığını biliriz. Fakat kırmızının hangi tonu olacağını deneye deneye bulmalısınız.


Allık İle Doğal ve Güzel Yanaklar


  • Allık, teninize renk katmak ve elmacık kemiklerinizi belirginleştirmek için kullanılır. Allığı cilt tipinize göre seçmelisiniz ve doğal bir görünüm için mat renkler her zaman için idealdir ve dogal bir görünüm kazandırır.Allık seçimi yaparken kullandığınız kapatıcıyı da göz önünde bulundurmalısınız, örneğin pudra kullanıyorsanız o zaman toz allık seçimi yapmalısınız. Allık seçiminde pembe ve şeftali tonları her bayana yakışan renklerdir ve en çok tercih edilenleridir. Allık kullanımında dudaklarınızı büzüp, dudağınızla paralel olarak yukarıya doğru fırçayla sürmeye başlayın ve ilk fırçayı allığa değdirdiğinizde fırçayı kaldırıp üfleyin böylece allık üzerindeki fazlalıkları atmış olacaksınız.

  • Allık konusunda bir önemli noktada fırçanın kalitesidir. Allık paketlerinin içinde çıkan fırçalar gün içerisinde tazeleme yapmak için bulunur. İlk uygulamayı yaparken pofuduk kocaman fakat uca doğru sivrilen kaliteli bir allık tercih etmelisiniz. Çünkü ürünün dozunu kaçırabilir tüm yüzünüzü boyayabilirsiniz. Uca doğru sivrilen allık fırçaları ürünü sadece uç kısma alır. Yüzünüze fırçayı sürdüğünüzde uçta bulunan ürünü yanağınıza bırakıp kenarındaki kısa kıllarla iyice dağıtmanızı sağlar. Böylece sizi doğal bir görünüme kavuşturur. Daha çok vurgulamak istediğiniz yerlere ise ikinci kat allık sürebilirsiniz. Uygulama yaptığınız ürünün yapısı da çok önemlidir. Toz allıklar genel olarak mat ve doğal bir bitiş sağlarken, krem allıklar yüzünüzü daha parlak gösterir. Cilt tipinize göre en uygun allığı bulmak sizin elinizde. Yapaylıktan uzak, doğal güzelliğinizi ön plana çıkaran ve sizi komik göstermeyecek allık uygulamaları yapın güzeller.

Tüm bunları yaptıktan sonra gözlerinizdeki farka siz de inanamayacaksınız güzeller. Bu makyaja eliniz alıştıkça daha çok hızlanacaksınız ve bir süre sonra makyaj stiliniz haline gelmeye başlayacak. Hepinize kolay gelsin.



Bize bu kelimelerden ulaştınız: Gözleri büyük gösteren makyaj hileleri, gözleri iri gösteren makyaj teknikleri, gözler nasıl büyük gösterilir, buğulu gözler nasıl yapılır, kadınların bilmesi gereken makyaj hileleri, makyaj kuralları, makyaj nasıl yapılır, makyaj yapımı, doğru makyaj, yüz makyajı, göz makyajı, makyaj uyumu, makyaj teknikleri, makyaj ile ilgili bilinmesi gerekenler.





YAZININ DEVAMI ==> Her Kadının Bilmesi Gereken Makyaj Hileleri
Her Kadının Bilmesi Gereken Makyaj Hileleri
Her Kadının Bilmesi Gereken Makyaj Hileleri
LihatTutupKomentar